Vesti iz trgovine

KFC U saradnji sa franšiznim partnerima, KFC pravi ekspanziju i u našem regionu otvaranjem restorana na novim lokacijama.

Američki lanac restorana KFC otpočeo je svoje poslovanje u Sloveniji otvaranjem prvog restorana u Mariboru koji se nalazi na Autoputu A1. Iako je ranije bilo najavljeno da će prvi restoran u Sloveniji otvoriti svoja vrata u januaru 2018. godine, objekat je uz popuste i poklone svečano otvoren u decembru, ali i najavljeno dalje otvaranje i širenje mreže restorana u još nekoliko gradova u kojima su pronađene lokacije. Nosilac franšize je kompanija AmRest koja je prisutna i na srpskom tržištu. U susednoj Rumuniji Sphera Grupa nastavila je širenje KFC brenda na tri nove lokacije. Kompanija je svečano otvorila novi restoran u Aradu u koji je investirala 350.000 evra i otvorila 40 novih radnih mesta. Tokom decembra, rumunsko tržište je postalo bogatije za novu investiciju od preko 750.000 evra i dva nova KFC restorana koji su otvoreni u gradovima Oradea i Ramniku Valča. Novi objekti se prostiru na 170 odnosno 200 kvadrata i zapošljavaju po 40 radnika.

Na *Kosovu je svečano otvoren i šesti po redu KFC restoran i drugi u Prizrenu. U pitanju je prvi Drive objekat koji poseduje veliki parking. Lokalna kompanija koja je nosilac franšize saopštila je da novim otvaranjem zapošljava 150 radnika, a da joj je u planu i dovođenje poznatog brenda u još neke zemlje na Balkanu. Prvi KFC restoran na Kosovu otvoren je krajem 2016. godine u sklopu Albi Mall-a u Prištini.