Vesti iz trgovine

Interex Trgovačka kompanija Emona svečano je otvorila novi, šesti po redu Interex hipermarket, saopštavaju iz kompanije.

Emona je nedavno preuzela celokupnu maloprodajnu mrežu Interexa na *Kosovu, a već 18. decembra u 11h svečano je otvorila novi, šesti po redu Interex hipermarket koji se nalazi u Lipljanu. Moderno uređen maloprodajni objekat zauzima prodajnu površinu od 3.000 kvadratnih metara. Potrošačima je ponuđen širok asortiman artikala prehrane, hemije, stvari za kuću i tekstil. Objekat poseduje parfimeriju, odeljenje gotovih jela, pekaru i širok asortiman voća i povrća. Interex je pre 13. godina otpočeo svoje poslovanje na Kosovu kao maloprodajni brend francuskog Intermarchea koji je poslovao i u Srbiji, Rumuniji i Bosni i Hercegovini. Interex je na Kosovu prisutan i u Prištini, Kosovom Polju, Podujevu, Gnjilanu i Peći.

Podsetimo, Intermarche se 2013. godine povukao iz Rumunije, a objekte je preuzelo više trgovačkih kompanija. Krajem 2014 kompanija Bingo iz Bosne i Hercegovine preuzela je maloprodajnu mrežu u Bosni i Hercegovini, a godinu dana kasnije francuska kompanija koja pripada Grupi "trgovačkih musketara" Les Mousquetaires prodaje objekte u Srbiji kompaniji Aman.