Henkel najavio investiciju u Srbiji od 25 miliona evra, nove proizvode i direktnu prodaju trgovačkim lancima

henkel centrala

Na konferenciji za novinare održanoj u Kruševcu, kompanija Henkel Srbija proslavila je 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Tom prilikom, gospodin Dušan Antonijević, direktor fabrike u Kruševcu i gospodin Igor Erić, direktor logistike, osvrnuli su se na proteklih 15 godina uspešnog poslovnog razvoja i naglasili značaj novih projekata.

Menadžment Henkela u Srbiji, najavio je da će pored investicija od 25 miliona evra u kruševačku fabriku sa širenjem proizvodnih pogona i modernog skladišta, na tržište plasirati i nove proizvode koje će predstaviti tokom sledeće godine. Kompanija je najavila i da će završetkom izgradnje centralnog skladišta u Bosni i Hercegovini proizvode direktno plasirati prema trgovcima Bingo i najvećim lancima drogerija dm i cm.

Gospodin Dušan Antonijević, direktor fabrike Henkel Srbija u Kruševcu, izjavio je: „Fabrika Henkel u Kruševcu proizvodi svetski poznate brendove deterdženata i kućne hemije, ali i veoma važne i popularne domaće brendove kao što su Merix i Mer. Privatizacija Merime se i dalje smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji, a kompanija je realizovala brojne projekte modernizacije i unapređenja proizvodne tehnologije investiranjem više od 200 miliona evra u poslednjih 15 godina. Prateći našu strategiju održivosti, kontinuirano smanjujemo ekološki otisak na životnu sredinu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo u 2018. godini investirati 25 miliona evra u proširenje kapaciteta i izaći na tržište sa novom proizvodnom tehnologijom.”.

Gospodin Igor Erić, direktor logistike, govorio je o izvrsnoj podršci koju logistika pruža shodno povećanom obimu proizvodnje i proširenju poslovanja. “Tokom proteklih godina, naše poslovanje se kontinuirano razvijalo. Danas izvozimo naše brendove iz fabrike u Kruševcu u više od 35 zemalja širom sveta. Treća faza proširenja skladišta je gotova, od januara 2018. počinje sa radom potpuno modernizovano skladište, koje će se prostirati na 20.000 m2 i imaće 15 rampi za kamione,“ rekao je gospodin Igor Erić.

                                                                                                         O Henkelu

Henkel posluje širom sveta sa uravnoteženim i raznovrsnim portfoliom. Kompanija zauzima vodeće pozicije sa svoja tri poslovna sektora u oblastima industrijskog tržišta, kao i proizvoda široke potrošnje, zahvaljujući jakim brendovima, inovacijama i tehnologijama. Henkelov sektor Adhezivi Technologije je svetski lider na tržištu lepkova – u svim industrijskim segmentima u svetu. Sa sektorima Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care, Henkel zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom sveta. Osnovan 1876. godine, Henkel iza sebe ima više od 140 godina uspešnog poslovanja. U 2016. godini, kompanija Henkel ostvarila je prodaju od 18,7 milijardi evra i operativni profit od 3,2 milijarde evra. Tri najpoznatija Henkel brenda – Persil, Schwarzkopf i Loctite ostarili su više od 6 milijardi evra ukupne prodaje. Henkel zapošljava više od 50.000 ljudi širom sveta – predan i veoma raznovrsan tim, ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkom svrhom ostvarivanja održive vrednosti, kao i zajedničkim vrednostima. Kao priznati lider u održivosti, Henkel se nalazi na najvišim pozicijama mnogih međunarodnih indeksa i lista. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u nemačkom indeksu DAX.