Carrefour pravi ekspanziju u Rumuniji, nekadašnji hipermarketi u Bugarskoj bez kupaca

Carrefour Rumunija

Francuski trgovac Carrefour nastavlja snažnu ekspanziju na tržištu Rumunije u kojoj je otvorio četiri nova supermarketa i najavio nova otvaranja. Za nekadašnje Carrefour hipermarkete u Bugarskoj koji su se nalazili u vlasništvu Marinopoulosa još uvek nema kupaca. 

Carrefour je u Rumuniji otvorio četiri nova marketa i tako nastavio svoj investicioni plan u kome planira otvaranje više od 80 marketa na tom tržištu. Otvaranjem novih objekata, Carrefour se najviše fokusirao na asortiman svežih proizvoda, ribe, pekaru, voće i povrće, mlečne proizvode i širok asortiman proizvoda iz asortimana robnih brendova (PL-Private Label). Kompanija trenutno poseduje 210 marketa različitih formata i online prodavnicu, kao i šest supermarketa koji još uvek rade pod brendom Billa. 

Novi supermarket Carrefour u gradu Jaši: Objekat se prostire na prodajnoj površini od 710 kvadrata i nudi 7.600 proizvoda. U novootvorenom supermarketu zaposleno je više od 30 radnika. Radno vreme svakim danom i vikendom je od 07 do 22h. 

Novi supermarket Carrefour u gradu Kilan: Na prodajnoj površini od 608 kvadrata, Carrefour je u novom supermarketu ponudio potrošačima 7.600 proizvoda. Supermarket zapošljava 26 radnika, a objekat ima nešto drugačije radno vreme od onog u Jašiju i biće otvoren svakim danom od 08 do 22h i nedeljom od 08 do 20h.

Novi supermarket Carrefour u Bukureštu: Carrefour je u glavnom gradu Rumunije nastavio širenje otvaranjem novog supermarketa u stambeno - poslovnom kompleksu na površini od 890 kvadrata. Supermarket zapošljava 32 radnika i nudi 10.000 proizvoda. Radno vreme supermarketa je od 07 do 22h i nedeljom od 07 do 21h. 

Novi supermarket Carrefour u gradu Vasluj: Carrefour je otvorio drugi po redu supermarket u gradu Vaslaj koji se prostire na prodajnoj površini od 495 kvdrata i potrošačima nudi izbor od preko 8.400 proizvoda. U novom objektu zaposleno je 25 radnika, a kupcima će biti dostupan svakim danom i nedeljom od 07 do 22h.

Nekadašnji hipermarketi Carrefour u Bugarskoj koji su se do prošle godine nalazili u vlasništvu Grupe Marinopoulos nisu prodati na prvoj licitaciji. Prvi na prodaji se našao trgovački objekat u Burgasu po početnoj ceni od 13 miliona leva. Hipermarket se prostire na 13.600 kvadrata u sklopu Burgas Plaza Centra i otvoren je 2009. godine. Glavni poverilac imovine Marinopoulosa u Bugarskoj je Alpha Bank. Iako je bilo nekoliko zainteresovanih strana za kupovinu, veruje se da će oni izaći sa svojim ponudama kada cena prvog hipermarketa bude ispod 10 miliona leva.