Vesti iz trgovine

Auchan MađarskaFrancuska trgovačka Grupa Auchan (Ošan) planira da u narednih pet godina izgradi veliki broj novih hipermarketa na mađarskom tržištu, ali i da u saradnji sa partnerima otvori više desetina supermarketa. 

Auchan ima u planu da u narednih pet godina napravi snažnu ekspanziju u Mađarskoj otvaranjem 30 hipermarketa na novim lokacija, ali i da u saradnji sa partnerima otvori isti broj supermarketa. Grupa Auchan trenutno posluje sa 19 hipermarketa na tržištu Mađarske, od koji se većina nalazi u Budimpešti i mestima u njenoj blizini.

Svoje pozicioniranje Auchan je povećao i preuzimanjem hipermarketa Cora koja se povukla sa mađarskog tržišta i prebacila fokus poslovanja u Rumuniju. Auchan je nedavno u regionu otpočeo poslovanje i kroz potpuno nov format marketa My Auchan. Prvi objekti otvoreni su u Rumuniji u sklopu benzinskih stanica u vlasništvu OMV-a. Auchan je deo Mulliez Grupe i prisutan je sa maloprodajnim objektima u Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Luksemburgu, Rusiji, Kini, Iraku, Poljskoj, Portugalu, San Marinu, Španiji, Ukrajini, Tajvanu i drugim državama.