Grčki JUMBO otvara pet robnih kuća u Bosni i Hercegovini

Jumbo Novi Beograd

Grčki maloprodajni lanac Jumbo nedavno je otpočeo poslovanje i na tržištu Bosne i Hercegovine u kojoj je otvorena prva robna kuća, šesta po redu u vlasništvu Balfin Grupe koja već posluje na dva balkanska tržišta. 

Prvi Jumbo na tržištu Bosne i Hercegovine, nedavno je otvoren u Sarajevu na adresi Put života bb. Prodajni centar za decu, porodicu i dom nudi 30.000 artikala na preko 4.500 kvadrata prodajnog prostora. Poslovanje se odvija kroz franšizu koju je preuzela kompanija Balfin Group, jedna od najvećih trgovačkih kompanija u regionu. U narednih nekoliko godina Jumbo će biti prisutan sa pet prodajnih centara širom Bosne i Hercegovine u kojima će biti otvoreno više od 300 novih radnih mesta. Jumbo direktnim poslovanjem i putem franšize trenutno posluje sa više od 80 centara u Jugoistočnoj Evropi.  Balfin Grupa poseduje Jumbo, Spar, Neptun i druge maloprodajne brendove širom Albanije i *Kosova.

Od kraja prošle godine, kompanija je i zvanično preuzela licencu za otvaranje Spar supermarketa na matičnom tržištu na kome se planira otvaranje 100 supermarketa i 10 hipermarketa uz investiciju od preko pedeset miliona evra. U vlasništvu kompanije nalaze se i najveći tržni centri i logistički parkovi na Balkanu.