SPAR saopštio rast prometa i najavio ulazak na nova tržišta

Spar enterijer

SPAR International je saopštio da je u 2016. godini zabeležio rast prometa i najavio dalju ekspanziju na tržišta u razvoju ali i ulazak na nova tržišta u Evropi.

Kompanija je u saopštenju navela, da je sada prisutna na 44. tržišta širom sveta sa ukupno 12.545 maloprodajnih objekata i da zapošljava 350.000 radnika. U 2016. godini, SPAR je ostvario promet od 33,1 milijardi evra, što predstavlja povećanje od 4,5%. Generalni direktor Spar International, Tobias Wasmuht, je izjavio, da je ovo bila rekordna godina za Spar, što je bio najveći rast za kompaniju za poslednjih deset godina. On je dodao da je u protekloj godini ostvaren uspešan ulazak SPAR-a u Albaniju i Tajland, kao i da se povećao broj partnera na tržištima Rusije i Kine. U 2017. godini, očekuje se otvaranje prvih SPAR prodavnica na Malti, Mongoliji i Šri Lanki. 

SPAR je tokom 2016. godine otvorio 369. novih supermarketa čime je došao do 7,2 miliona kvadrata prodajnog prostora širom sveta. Kako smo već ranije najavili, Portal Retail Serbia saznaje da je SPAR otpočeo pregovore sa nekoliko trgovačkih kompanija u Grčkoj, među kojima su Bazaar i Sklavenitis koji bi ukoliko uspostavi saradnju sa SPAR-om mogao da otpočne poslovanje i u Srbiji.