Vesti iz trgovine

AB Vassilopoulos Grčka trgovačka kompanija AB Vassilopoulos, u vlasništvu Ahold Delhaize Grupe, planira nove investicije kroz otvaranje novih skladišnih kapaciteta i velikog broja novih maloprodajnih objekata.

Leonidas Vrettakos, COO AB Vassilopoulos, izjavio je nedavno da će kompanija nakon dobrih poslovnih rezultata u 2016. godini nastaviti da investira na grčko tržište. U planu za 2017. godinu su nove investicije u vrednosti od 100 miliona evra u širenje maloprodajne mreže i otvaranje novih skladišnih kapaciteta. AB Vassilopoulos planira da tokom ove godine bude prisutan sa 30 novih supermarketa, a kako je najavljeno, postoji mogućnost i za nove akvizicije kako bi se povećala prisutnost na Kritu i Solunu. Kompanija Ahold Delhaize je u Grčkoj prisutna sa maloprodajnim brendovima AB Vassilopoulos, AB MEGA i ENA FOOD Cash&Carry koji je od prošle godine prisutan i na Rodosu, ali i kroz format marketa Shop&Go koji su prisutni i na tržištu Srbije. 

Nezvanično, kompanija je izrazila zainteresovanost i za preuzimanje najvećeg trgovca na severu Grčke, Masoutisa, koji je nedavno otvorio veliki broj supermarketa i Cash&Carry objekata. Iako su iz Masoutisa negirali nezvanične najave, spominje se da bi trgovačka Grupa Ahold Delhaize za njegovo preuzimanja izdvojila oko 350 miliona evra.