Vesti iz trgovine

Supeco Carrefour RumunijaFrancuski trgovac Carrefour, otvorio je u Rumuniji još jedan rebrendirani Billa supermarket koji će od sada poslovati pod Supeco maloprodajnim brendom. 

U gradu Galati (Galac) Carrefour je svečano otvorio novi, peti po redu Supeco supermarket u Rumuniji koji se nalazi na mestu nekadašnje Bille. Kako je saopštio trgovac, ovo je peta po redu prodavnica novog maloprodajnog brenda kombinacije supermarketa i Cash&Carry-a, sa fokusom na sveži program proizvoda. Supeco objekti se prostiru na površinama od 1.500 do 2.000 kvadrata, a prva je otvorena pre oko dve godine. 

Carrefour u Rumuniji posluje i sa 32 hipermarketa, 118 marketa, 44 Express i 10 Contact prodavnica. Maloprodajna mreža je bogatija i za 84 Bille koje su preuzete prošle godine. 

Francuski Carrefour je najveći trgovački lanac u Evropi. Ipak, u našem regionu prisutan je samo u Rumuniji u kojoj beleži rast i najavljuje nova ulaganja. Franšizni objekti ovog lanca više nisu prisutni u Makedoniji, Bugarskoj i Albaniji, dok trenutno traje i potpuno povlačenje i sa tržišta Grčke i Kipra gde će se na prodavnice pod ovim brendom postaviti logo Grčkog Sklavenitisa.