Rossmann otvorio tri nove drogerije i zabeležio rast prodaje

Rossmann

Lanac drogerija Rossmann, otvorio je tri nova maloprodajna objekta u Mađarskoj, ali i saopštio dobre poslovne rezultate. 

Nemački lanac drogerija Rossmann, povećao je svoje prisustvo u Mađarskoj sa tri nova objekta koji se nalaze u Segedinu, Budimpešti i Kiškunhalašu. Poslednja novootvorena nalazi se u Budimpeštanskom šoping molu Scepel Plaza. Otvaranjem novih drogerija, Rossmann je broj zaposlenih povećao za oko 10% i trenutno ih je 1430. Kako je saopštila filijala Rossmann-a u Budimpešti, tokom 2016. godine ostvarena je prodaja u iznosu od 8,4 milijardi forinti, što je 6,3% više u odnosu na godinu ranije. 

Prva Rossmann drogerija otvorena je 1972. godine u Hanoveru, dok je poslovanje u Mađarskoj otpočeto 1993. godine otvaranjem drogerije u Debrecinu. Kompanija trenutno posluje u Nemačkoj, Mađarskoj, Albaniji, Češkoj, Poljskoj i Turskoj sa maloprodajnom mrežom od 3627 objekata. Kako je nedavno saopšteno iz kompanije, u narednom periodu Rossmann će biti prisutan na 250 novih lokacija. Ipak, tržište Srbije nije spomenuto u narednom periodu ekspanzije.