Vesti iz trgovine

Ikea SvedskaŠvedska IKEA uskoro otvara treći po redu trgovački centar u Mađarskoj u kome će biti otvoreno 300 novih radnih mesta.

Najveća i najmodernija IKEA robna kuća biće otvorena u Budimpešti koja će tako dobiti treći po redu centar švedskog giganta. Prodajni centar će se prostirati na oko 35.000m2 u kome će biti zaposleno 300 radnika. U toku su unutrašnji završni radovi, a planirano otvaranje predviđeno je početkom sledeće godine. IKEA će u izgradnju novog trgovačkog centra sa 1.500 parking mesta investirati 16,8 milijardi forinti. Kompanija na mađarskom tržištu posluje profitablino i beleži rast prometa i dobiti koja je porasla sa 1,6 na 2,4 milijardi forinti godišnje.

IKEA je sa 330 centara najveći prodavac nameštaja u svetu koji posluje u 28 zemalja i sa 40 franšiznih partnera. Vladislav Lalić, regionali direktor za širenje maloprodajne mreže u jugoistočnoj Evropi, nedavno je izjavio da će izgradnja prve IKEA robne kuće u Srbiji biti završena pre roka i da će biti otvorena u julu sledeće godine.