Vesti iz trgovine

Lidl objekat Nemački lanac supermarketa Lidl otpočeo je radove na izgradnji maloprodajnih objekata u Novom Sadu, Nišu, Subotici i na raznim lokacijama u Beogradu.

U Novom Sadu radovi su počeli na parceli od 1,1 hektar u Bulevaru Evrope. Budući supermarket prostiraće se na oko 2.500 kvadratnih metara. Grad Novi Sad će finansirati uređenje prilaznih saobraćajnica na koje se obavezao pri prodaji zemljišta.

U Beogradu se trenutno izvode radovi na izgradnji dva Lidla. Prvi je u Borči, na placu koji se nalazi na Zrenjaninskom putu, odmah do retail parka koji je u izgradnji a u kome će se nalaziti Dis market. Drugi maloprodajni objekat uveliko se gradi na Zvezdari, u ulici Vojislava Ilića, preko puta Aman Plus marketa (Interexa).

Nemačka kompanija je od pre nekoliko dana krenula u izgradnju objekta i u Nišu koji će se nalaziti preko puta Dis marketa u tom gradu.

Subotica će takođe biti jedan od prvih gradova u Srbiji koji će dobiti Lidl market. Radovi na uređenju placa uveliko traju i uskoro se očekuje i početak velikih građevinskih radova na samom objektu, pa će tako Trgopromet (Univerexport), IDEA i Roda dobiti konkurenta u istoj ulici. Nešto ranije, Lidl je započeo izgradnju u Boru i Zrenjaninu, dok se uskoro očekuje da radovi krenu i na kupljenim placevima u Šapcu, Vršcu, Somboru, Leskovcu, Kikindi, Novom Pazaru i Novom Beogradu.

Da Lidl na spskom tržištu ima velike planove govore i nezvanične informacije da će se objekti ovog lanca nalaziti i na Vidikovcu, Mirijevu, Rakovici, Voždovcu, Rakovici, kao i na novim lokacijama u Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici, Nišu i drugim gradovima. Predstavnici Lidla su u predhodnom periodu najavljivali da će svi objekti biti otvoreni početkom 2018. godine.

U toku je izgradnja i logističko distributivnog Lidl centra uz autoput Beograd-Novi Sad u samoj blizini distributivnog centra Deleza u Pazovi.

Dolaskom Lidla, potrošači će dobiti veći izbor proizvoda i viši nivo usluge, dok sadašnjim lancima predstoji žestoka borba i neizvesnost za objekte u mestima gde će im Lidl biti prvi komšija, jer će se pored slabe kupovne moći potrošača suočiti i sa konkurentom koji nema finansijskih problema i koji planira da u narednim godinama ostvari promet veći od 100 milijardi dolara na godišnjem nivou. 

Pripremio: Žarko Grozdanić