Vesti iz trgovine

Billa supermarket BILLA je nastavila širenje svoje maloprodajne mreže u Hrvatskoj otvaranjem trećeg supermarketa u Splitu i tako potvrdila visoku poziciju u hrvatskom trgovinskom sektoru.

Supermarket u Poljičkoj ulici ukupne je površine 1200 m², od toga prodajne je površine 782 m², i raspolaže sa pet kasa. Kupcima je na raspolaganju garaža sa 160 besplatnih parking mesta kako bi što jednostavnije obavljali svoje kupovine. Novi objekat je doneo i 26 novih stalnih radnih mesta. U supermarketu se nudi široki asortiman voća i povrća, raznovrsni sveži mesni proizvodi, mleko i mlečni proizvodi i uvek sveže pečeni hleb i peciva.

U ponudi odeljenja svežeg voća i povrća ponosno ističemo znatno povećanu saradnju sa hrvatskim proizvođačima pa se u ponudi nalazi i do 60% hrvatskih proizvoda koji su posebno označeni, kako u našem katalogu, tako i na policama supermarketa. Uz domaće, tu je i široka ponuda egzotičnog voća i povrća tokom cele godine, ističe ovaj trgovac. Prodajna ponuda upotpunjena je proizvodima vlastitih robnih marki, Clever, BILLA Brand, BILLA Premium i Vrtovi Hrvatske koji se nalaze na odeljenju voća i povrća.

U ponudi BILLE nalazi se više od 5.000 proizvoda hrvatskih proizvođača. Energetska efikasnost na području klimatske zaštite BILLA supermarketi koriste kompletnu LED rasvetu koja omogućava uštedu od 25% električne energije za osvjetljenje i sastav rashladne tehnike „Daikin“ Conveni-pack sa povratom topline iz rashladnih vitrina i visoki nivo očuvanja energije. Prostor je opremljen i automatskom ventilacijom sa uređajem za rekuperaciju topline.

Pripremio: Žarko Grozdanić