CONAD ulazi na balkanska tržišta

Conad Italija

Italijanski trgovinski lanac CONAD pokazuje sve veće interesovanje za otvaranje supermarketa kao i za saradnju sa već prisutnim trgovcima na tržištima Srbije, Albanije, Crne Gore kao i na *Kosovu.

CONAD već ima razvijenu maloprodajnu mrežu u Albaniji, dok je na *Kosovu prisutan godinu i po dana sa nekoliko moderno uređenih objekata. U prvi koji je otvoren krajem 2014. godine u Prištini, investirano je nešto više od tri miliona evra. Posle povlačenja francuske Les Mousquetaires grupacije on je ujedno i jedini strani trgovinski lanac koji posluje na *Kosovu, gde vodeću ulogu i dalje imaju domaći trgovci Maxi (Exclusive Group AL), Viva, Albi, Diambe i drugi.

Da su italijanskom trgovcu zanimljiva i druga balkanska tržišta govori i podatak da se u Aroma marketima u Srbiji kao i u Aroma i Conto diskontima u Crnoj Gori nalazi sve veći broj proizvoda robne marke CONAD kao što su špagete, sosovi, čokoladni kremovi, sokovi, konzervirani proizvodi, keksovi i drugi.

Na italijanskom tržištu, trgovinski lanac profitabilno posluje a tokom ove godine planira da otvori više desetina novih kao i da modernizuje postojeće supermarkete.

Pripremio: Žarko Grozdanić