My market novo ime Veropoulos marketa u Grčkoj

My market

Početkom godine komisija za zaštitu konkurencije u Grčkoj odobrila je kompaniji METRO S.A. preuzimanje svih maloprodajnih objekata kompanije Veropoulos, a od nedavno, započeta je i rekonstrukcija supermarketa kao i njihovo rebrendiranje u My market.

Transakcija nije obuhvatila 16 Veropoulos marketa u Makedoniji i Srbiji. Po ugovoru, Metro se obavezao na isplatu svih dugovanja kompanije Veropoulos u Grčkoj kao i na modernizaciju objekata koja je u toku. Iz kompanije su saopštili da su nakon preuzimanja bili prinuđeni da zatvore jedan mali broj objekata, ali da će zaposlenima biti ponuđene druge radne pozicije, kako bi se očuvalo svako radno mesto. Za preuzimanje Veropoulos marketa bio je zainteresovan i lanac Sklavenitis, međutim, Veropoulos je ubrzo izašao iz pregovora i započeo ih sa Metro Grupom.

Podsetimo, kompanija Veropoulos otvorila je nedavno u sklopu Super Vera na Novom Beogradu prvi franšizni objekat Jumbo. U planu je širenje i u druge gradove u Srbiji kao i u zemlje regiona. Franšiznu licencu, Veropoulos poseduje i za tržište Makedonije na kome vec poseduje Jumbo prodavnice.

Pripremio: Žarko Grozdanić