Vesti iz trgovine

Les Mousquetaires logo"Saint Eloi", "Top Budget", "Apta", "Netto" i drugi brendovi francuskog giganta "Les Mousquetaires" ponovo se nalaze u nekadašnjim objektima "Interexa", a danas "Inter Amana", u Srbiji.

Trgovinski lanac "Aman" koji je nedavno preuzeo svih devet maloporodajnih objekata "Interexa" otpočeo je uvoz "Les Mousquetaires" proizvoda. Pena za brijanje "Netto", tečni sapun ''Top Budget'', crveni i beli pasulj u konzervama "Saint Eloi'', tablete za mašinsko pranje sudova i sredstva za čišćenje "Apta", samo su neki od proizvoda koji se nalaze u sadašnjim "Inter AMAN" supermarketima. Na nekim deklaracijama je i dalje prisutno ime "Interex Srbija", dok na onima koji su nedavno stigli na police ovih marketa kao uvoznik stoji "Aman Surčin" Trgovac je otišao korak dalje, pa su neki od pomenutih proizvoda primećeni i na policama manjih "Aman" marketa.

Potez ovog lanca je očekivan, imajući u vidu popriličan broj potrošača koji su posećivali ''Interex'' objekte i kupovali francuske proizvode. "Aman" već duži vremenski period pored domaćih proizvoda, u ponudi nudi i voćne sokove poreklom iz Austrije, keks iz Bugarske, čips iz Grčke, testenine i maslinova ulja iz Italije, deterdžente iz Turske, suncokretovo ulje iz Rusije, kao i čokolade proizvedene u Poljskoj.

Podsetimo, francuski "Intermarche" koji pripada grupaciji "Les Mousqetaires" za poslednje dve godine povukao se sa tržišta Balkana prodavši sve maloprodajne objekte u Rumuniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Sa ukupno 3600 objekata trgovac je treći lanac po veličini u Francuskoj a posluje i na tržištima Portugala, Belgije i Poljske.

Pripremio: Žarko Grozdanić