U zrenjaninskom Aviv Parku otvoren CineStar bioskop sa pet zvezdica

Cinestar Zrenjanin - otvaranje biskopa

Više od 700 zvanica sinoć je prisustvovalo svečanom otvaranju najsavremenijeg CineStar bioskopa sa pet zvezdica koji se sa četiri dvorane i 500 mesta prostire na više od 1.500 metara kvadratnih u zrenjaninskom Aviv Parku. 

Osim velikog broja gostiju, među kojima su bili trofejna plivačica Miroslava Najdanovski, jedan od vodećih domaćih pisaca Uglješa Šajtinac, muzičar i glumac Vladimir Marković Looney, operski pevači Dragana i Ljubomir Popović, spektakularni petnaestominutni vatromet, projekcije najnovijih holivudskih blokbastera i sjajna atmosfera, pokazali su da je sve spremno za današnji zvanični početak rada bioskopa.

Ovoliki odaziv Zrenjaninaca na svečanom otvaranju, pokazatelj je da smo doneli pravu odluku da naš drugi objekat otvorimo baš ovde, u srcu Banata. Ovo je drugi multipleks u Srbiji koji kompanija Blitz CineStar otvara i ovu investiciju smo lako realizovali zahvaljući odličnoj saradnji i velikoj podršci lokalne samouprave. Prezadovoljni smo što smo dobili priliku da doprinesemo kulturnom životu Zrenjanina i zato ćemo se truditi da na repertoaru imamo aktuelne filmske blokbastere, koje ćemo prikazivati paralelno sa svetskim premijerama. Kao i svuda u regionu gde se nalaze naši bioskopi, omogućili smo visok nivo usluge, po kojoj je lanac bioskopa CineStar prepoznatljiv”, rekao je Zoran Savić, direktor Blitz CineStara-a za Srbiju, prilikom svečanog otvaranja.
CineStar objekat u Zrenjaninu se ističe po svom neobičnom enterijeru i činjenici da je trenutno najmoderniji bioskop u Banatu. Objekat se sastoji se od četiri bioskopske sale koje su opremljene vrhunskom digitalnom tehnologijom i gledaocima pružaju pravi užitak gledanja filma na wall-to-wall platnima, uz Dolby Digital EX i DTS zvučni sistem.

Aviv otvaranje biskopa

Posebni novitet za zrenjaninski bioskop je dečija igraonica i rođendaonica koja se prostire na 80 kvadratnih metara i koja je opremljena Play Station konzolama i svim drugim pogodnostima koje su namenjene najmlađim posetiocima. Veoma se vodilo računa o osobama sa posebnim potrebama, kojima je liftom olakšan pristup salama, gde za njih postoji rezervisano mesto.

Među salama se izdvaja najveća i najbolja eXtreme sala, koja predstavlja specijalni CineStar standard. Karkateristična je po ogromnom platnu veličine 100 metara kvadratnih, koje je premazano srebrom, a na kom se emituje kristalno čista slika uz pomoć Barko filmskog projektora, najsvetlijeg projektora na svetu i Ginisovog rekordera. Zrenjaninci će takođe imati priliku da filmove prate iz komfornih i do sada neviđenih ljubavnih, VIP i Love Box sedišta, koja već izazivaju ogromnu pažnju.
“Osim najaktuelnijih holivudskih blokbastera u CineStaru ćemo voditi računa i o alternativnim sadržajima, te pružiti priliku i mladim autorima da predstave svoja filmska ostvarenja. Publika će dobiti prvi put priliku da pogleda prenose: koncerata, opera, baleta i sportskih događaja, objedinjenih pod nazivom “Spektakli u CineStaru”, skrivene i ponoćne pretpremijere, matine za porodice i decu. Omogućili smo "Moj CineStar utorak" - povoljnije dane za bioskop, "Zvezda je rođena" - proslave rođendana, zatim lojalti program koji će omogućiti kupovinu ulaznica online, besplatan parking. Ovo su samo neki od programa s kojima će Zrenjaninici već sutra 10. februara upoznati. S obzirom na to da želimo da doprinesemo kvalitetu kulturnog života grada Zrenjanina, CineStar neće biti puki emiter već topli dom i glavno mesto okupljanja ljudi iz filmske, pozorišne i muzičke produkcije”, istakao je Savić.

Duško Radišić, zamenik gradonačelnika Zrenjanina rekao je da nakon otvaranja Aviv Parka, Zrenjanin danas dobija još jedan reprezentativni prostor kojim se zaista može podičiti.
“Drago mi je što je kompanija CineStar prepoznala naše potencijale i označila Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i razvijanje svog prepoznatljivog brenda. Kulturna tradicija našeg grada je izuzetno duga, bogata i značajna. Podsećam da se ovde nalazi najstarija pozorišna sala u zemlji, da je naš muzej među najuspešnijima u Srbiji, da su ovde ponikli najbolji horovi u Evropi i na svetu, da se u Zrenjaninu okupljaju vrhunski slikari, književnici, muzičari instrumentalisti... U tom svetlu treba posmatrati i otvaranje ovog novog hrama filmske umetnosti, koji nije samo običan bioskop, već nešto što će doprineti razvoju kulturne ponude grada u širem smislu i postati, iskreno verujem, mesto čestih susretanja svih generacija”, podvukao je Radišić.
On je dodao da lokalna administracija čini napore da uposli sve Zrenjanince, da unapredi gradsku infrastrukturu, da dovede investitore, ali i da obogati kulturne sadržaje i prezentuje ih sugrađanima istovremeno kada to čine i najveće svetske metropole.
“A to će se upravo dešavati u CineStaru kada budu stizala najnovija filmska ostvarenja. Sa željom da ih bude što više u narednom periodu i sa očekivanjima da će se publika u velikom broju vraćati u bioskop, čestitam CineStaru početak rada u Zrenjaninu”, zaključio jezamenik gradonačelnika.

Prvog radnog dana bioskopa, 10. februara ljubitelje filma očekuju pretpremijere dva nova holivudska hita – „Deadapool“ i „Kako biti solo“, za koji su online rezervacije krenule još pre svečanog otvaranja, zbog velike zainteresovanosti za ove ekskluzivne projekcije.
CineStar bioskop u Zrenjaninu predstavlja drugi objekat komanije Blitz CineStar, koji je otvoren nepuna dva meseca nakon uspešnog početka rada bioskopa u Pančevu. Naredni najavljeni projekat smešten je u Novom Sadu i predstavljaće najmoderniji bioskop u Vojvodini.

Brend CineStar razvio se iz bioskopa kompanije Kieft & Kieft Filmtheater GmbH, koja je, nakon preko četiri decenije rada kao operater klasičnog bioskopa, još 1993. otvorila svoj prvi multipleks u Nemačkoj, te brend od tada predstavlja veličanstveni spoj jedinstvene arhitekture, vrhunskog komfora, sofisticiranog enterijera, kao i inovativnih tehnologija zvuka i slike – sa više od 100 multipleksa - i to ne samo u Nemačkoj, nego u više evropskih zemalja (Češka, Švajcarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina).
Investicija CineStara i lokalnih investitora u tri projekta vredna više miliona evra donosi u Srbiju 18 sala sa ukupno 2800 sedišta. Kompanija Blitz CineStar, vlasnik najvećeg lanca multipleksa sa projektima koji se dovršavaju broji 17 multipleksa u regionu i 110 digitalnih dvorana, uključujući IMAX® i 4DX, kao i blizu 19 000 sedišta. Godinama unazad predstavljaju jedan od najpoznatijih brendova u regionu i najveći bioskopski operater, koji u 2016. očekuje neverovatnu brojku od preko 4.000.000 kupljenih bioskopskih ulaznica.