Vesti iz trgovine

Moj kioskKompanije Centrosinergija, koja je deo MOJ KIOSK Group i "British American Tobacco" (BAT) su proslavili godišnjicu uspešne poslovne saradnje.

Pre tačno godinu dana Centrosinergija je otpočela sa distribucijom duvanskih proizvoda za kompaniju BAT. Sinergija dva tima je u prethodnoj godini doprinela odličnim poslovnim rezultatima BAT-a u Srbiji, a zahvaljujući ovoj duvanskoj platformi zabeležen je rast prodaje i povećanje tržišnog učešća, na zadovoljstvo BAT-ovih potrošača.

Kompanija BAT posluje u Srbiji već 18 godina, dok je privatizacijom Duvanske industrije Vranje u 2003. godini postala, i do današnjeg dana ostala, vodeći britanski investitor u Srbiji. U prethodnoj godini BAT je kupio hrvatsku Tvornicu duvana Rovinj (TDR) za 550 miliona evra. Ova veoma značajna akvizicija će dodatno ojačati BAT-ovu poziciju na tržištu Srbije, istovremeno pružajući i nove mogućnosti fabrici u Vranju.

Centrosinergija se bavi pružanjem sveobuhvatne usluge distribucije i logistike i deo je poslovnog sistema sa 3.500 zaposlenih - Moj kiosk Group, u čijem sastavu se nalazi i Moj kiosk, najveći maloprodajni lanac kioska i convenience šopova na teritoriji Srbije. Kompanija Centrosinergija se bavi pružanjem usluga distribucije i logistike.