Održana regionalna konferencija Srpske Logističke asocijacije

SLA konferencija 1

Četvrta regionalna godišnja konferencija Srpske Logističke Asocijacije održana je 12. novembra u hotelu Crown Plaza u Beogradu.

Fokus ovogodišnjeg okupljanja logističkih profesionalaca bio je na alatima za povećanje efikasnosti i smanjenje troškova u logistici i transportu. Uticaj maloprodajnih trendova na logistiku, informacione tehnologije, povećanje efikasnosti i profitabilnosti u lancu snabdevanja i upravljanje dokumentacijom u logistici samo su neke od tema o kojima su govorili stručnjaci iz branše. Na konferenciji su izlagali predstavnici kompanija SAP, Mobile Solutions, LOGIT, Jamnica i drugih.

Kao sponzor konferencije Nelt se predstavio na samostalnom kompanijskom štandu, a u okviru radnog dela događaja kojem je prisustvovalo više od 200 stručnjaka iz zemlje i regiona, Milojko Lazarević, asistent skladištenja u Nelt Co, održao je prezentaciju na temu "Pick to Voice - unapređenje i optimizacija procesa pripreme robe za isporuku unutar skladišnog sistema korišćenjem glasovnih komandi".

Kompanija Nelt prva je u regionu implementirala Pick to Voice tehnologiju najpre u Srbiji, u aprilu, a zatim u Crnoj Gori, u oktobru ove godine. Ovaj sistem omogućuje da skladišnom radniku ruke budu slobodne kako bi se u potpunosti posvetio procesu odvajanja robe, čime se značajno utiče na povećanje produktivnosti i bezbednosti na radu.

Srpska logistička asocijacija (SLA) je udruženje koje ima za cilj unapređenje logistike u Srbiji, profesionalni razvoj svojih članova i povećanje efikasnosti i produktivnosti logističkih operacija u poslovnim organizacijama i lancima snabdevanja.

Konferencija Srpske Logističke Asocijacije predstavlja vodeći događaj logističke industrije u regionu i okuplja logističke profesionalce iz različitih poslovnih sektora i branši, dobavljače logističkih rešenja i opreme, istraživača i naučne radnike.