Vesti iz trgovine

Saint John'sŠvajcarska kompanija Akvavel grupa (Aquawell Group AG) je otvorila fabriku vode Sen Džons (Saint John's) u kosjerićkom naselju Banjica.

Investicija je vredna 10 miliona evra, a jedan od investitora Miša Jovanović istakao je da će fabrika u Kosjeriću proizvoditi 150 miliona boca godišnje od 1,5 litar, po čemu bi se svrstala u najveće proizvođače na Balkanu.

Prema njegovim rečima, za ovu lokaciju su se odlučili zbog karakteristika koje poseduje ovdašnja voda.

"Zbog pozicije izvora i vode došli smo ovde. On se nalazi u centru, između Beograda i većih gradova. Ova voda može se uporediti sa Evian, Vitel, odnosno sa svetskim vodama“, rekao je Jovanović.

On je naglasio da je ukupna vrednost investicije 10 miliona evra, a da je investitor švajcarska kompanija „Akvavel grup AG“ odnosno njihovo predstavništvo u Srbiji „Audiotel-V“.

"Zaposlili smo 30 ljudi. Izabrali smo najbolje ljude sa ovog područja, pošto posedujemo ISO i HAČP standarde, a radimo i na uvođenju FDA koji nam je potreban za izvoz u SAD", naveo je Jovanović.

On je kazao da je njihov cilj da oko 30 odsto proizvodnje plasiraju na domaćem tržištu, dok je preostalih 70 odsto namenjeno izvozu.