Retail Serbia u poseti fabrici sokova Fruvita

Fruvita
Fruvita sokovi

Kompanija Fruvita, otvorila je vrata proizvodnih pogona u Kolarima i Lunjevcu medijskim kućama, među kojima su bili i predstavnici portala Retail Serbia.

Ova kompanija jedna je od vodećih domaćih proizvođača u segmentu negaziranih pića a danas je predstavila pogone za preradu voća i proizvodnju sokova, sa KHS proizvodnom linijom koja obezbeđujenajviši kvalitet proizvoda bez upotrebe konzervanasa.

„Kompanija Fruvita jedina u Srbiji poseduje KHS aseptic liniju koja omogućava proces proizvodnje voćnih sokova, nektara i osvežavajućih bezalkoholnih pića u PET ambalaži, bez dodatka konzervansa. Kvalitet uvek bude prepoznat, pa je tako veliki broj potrošača svoje poverenje poklonio našim proizvodima upravo zbog asortimana koji ne sadrži aditive, a obiluje prirodnim sastojcima iz pažljivo odabranih plodova kontinentalnog, domaćegi egzotičnog voća“, istakla je Jovana Važić, direktorka marketinga i PR-a kompanije Fruvita.

Fruvita fabrika

Kompanija Fruvitau svom bogatom portfoliju proizvodi brendove Fruvita Premium100 % Voćnu dolinu , Hello! i Primaveru.Od 2012. godine, Fruvita Premium 100% voćni sokovi proizvode se u specijalnoj transparentnoj PET ambalaži, koja štiti izvorni ukus voća i vitamine od uticaja kiseonika i svetlosti i omogućava da potrošači vide voćni sadržaj, njegovu boju i kvalitet. Fruvita Premium sokovi su jedini 100% voćni sokovi u ovoj vrsti ambalaže, na domaćem tržištu.

Kompanija Fruvita počela je sa radom 2003. godine i do kraja te godine osvojila je čak 5 odsto tržišnog učešća. Danas je Fruvita prepoznatljiv domaći brend, koji u svojim pogonima radi po najvišim standardima i koristi najkvalitetnije kontinentalno i egzotično voće. Kompanija u svojim pogonima u Kolarima i Lunjevcu, kao i u sedištu u Beogradu zapošljava 113 radnika, a kroz otkup voća dodatno sezonski zaposli još desetine porodica. Godišnji kapacitet pogona za preradu svežeg voća u voćne kaše i mutnog soka jabuke je oko 15.000 tona, dok je godišnji kapacitet na linijama za punjenje (sokovi, nektari i OBP) oko 100 miliona litara za sve linije zajedno (KHS,Cobibloc,SBC i Procomac).

Fruvita fabrika - voće

Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu, proizvodi kompanije Fruvita izvoze se i na tržišta regiona - Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju iSloveniju, a neke manje količine izvoze se i na tržište Bliskog Istoka.

Kompanija posluje u skladu sa najvišim evropskim tehnološkim standardima i standardima sistema kvaliteta i bezbednosti hrane, što potvrđujeposedovanje FSSC 22000 sertifikata.

Pripremio: Žarko Grozdanić