Vesti iz trgovine

TelenorFinansijski rezultati Telenora Srbije za treći kvartal 2015.

Ove Fredheim, generalni direktor Telenora Srbije kaže: „Prihod Telenora Srbije u trećem kvartalu 2015. predstavlja nastavak pozitivnog godišnjeg rasta kompanije. Reč je o rastu prihoda od devet odsto u poređenju s trećim kvartalom 2014, i on je većim delom podstaknut uspostavljanjem SMS interkonekcije i uvođenjem finansiranja mobilnih uređaja. Ekonomsko okruženje u Srbiji i dalje je puno izazova za naše poslovanje, kao i za celokupno tržište telekomunikacija. Uprkos intenzivnoj konkurenciji, ostajemo fokusirani na učvršćivanje svoje vodeće pozicije zadržavajući zdrav nivo profitabilnosti. Imajući u vidu povećano korišćenje interneta od strane naših korisnika, Telenor nastavlja da širi svoju mrežu u cilju pružanja vrhunskog korisničkog iskustva. Do kraja prvog kvartala 2016, cela Srbija biće pokrivena brzim internetom, gde god postoji signal za mobilne uređaje. Takođe, nastavljamo sa uvođenjem inovativnih proizvoda i usluga za građane Srbije, zahvaljujući sinergiji telekomunikacionih i finansijskih rešenja.“

Finansijski rezultati Telenora Srbije za drugi kvartal 2015.

Prihodi Telenora Srbije u trećem kvartalu 2015. iznosili su 12,1 milijardu dinara, čime se nastavlja pozitivan razvoj u odnosu na prošlu godinu. Reč je o rastu prihoda od 9% u poređenju s trećim kvartalom 2014, i on je većim delom podstaknut uspostavljanjem SMS interkonekcije i uvođenjem finansiranja mobilnih uređaja. Pretplatnička baza obuhvata 3,2 miliona korisnika, što je za 2% odsto manje u poređenju sa istim periodom prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije Telenor Srbija.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima skoro 200 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Sa 3,2 miliona korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Ova kompanija ima 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih.