Vesti iz trgovine

Beko BeogradBEKO, drugi najveći evropski proizvođač bele tehnike, otvorio je u Beogradu centralu koja će biti zadužena za celo balkansko tržište.

''Srpsko tržište je veoma važno za Beko i to je razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovaj korak. Iz Beograda ćemo upravljati tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije'', izjavio je Arel Atakol, generalni direktor Beko Balkans d.o.o.

Beko posluje u sastavu Arčelik Grupe, koja je u poslednjih sedam godina drastično povećala udeo na evropskom tržištu. Arčelik poseduje 14 fabrika u Turskoj, Rumuniji, Rusiji, Kini i Južnoj Africi, a u planu je da se poslovanje proširi i na Tajland. Sa 26 hiljada zaposlenih, u 130 zemalja, Arčelik nudi 10 brendova, među kojima su Arčelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus.

Grupa Arčelik je prošle godine ostvarila promet u iznosu od 4.3 milijarde dolara i time zabeležila rast od 13%. Arčelikov najpoznatiji brend Beko, učvrstio je drugu poziciju na evropskom tržištu bele tehnike. U Velikoj Britaniji već nekoliko godina drži prvo mesto po prodaji, dok je u Nemačkoj zabeležio dvostruki rast i tako došao na drugo mesto.

Kada je srpsko tržište u pitanju, Beko planira da u narednih pet godina postane lider u prodaji bele tehnike.

Beko Press

Pripremio: Žarko Grozdanić