× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

NIVEA FACE Q10 ENERGY

Više
3 godina 1 mesec pre #1950 od Zarko
NIVEA FACE Q10 ENERGY je kreirao Zarko


NIVEA FACE Q10 ENERGY je savršena linija za negu za mlade žene koje tek počinju da koriste proizvode za negu jer sadrži 3 efikasna antioksidanta

Dr Dominik Gederc, menadžer laboratorije za razvoj NIVEA proizvoda protiv starenja kože u kompaniji Beiersdorf AG odgovara na naša pitanja.

Šta je posebno u vezi sa NIVEA Q10 ENERGY proizvodima?
Nova NIVEA Q10 Energy linijasadrži unapređenu formulaciju sa tri antioksidanta koja imaju snažno antioksidativno dejstvo. Pažljivo odabrana kombinacija sadrži koži svojstven koenzim Q10 i vitamine C i E. Trostruko antioksidativno dejstvoštiti kožu od ćelijskog stresa i slobodnih radikala. Ovi proizvodi su pogodni čak i za mlađu kožu na kojoj se već vide znakovi prevremenog starenja ili umora jer vraćaju zdrav izgled i blistavi sjaj.

Zbog čega koža izgleda umorno i šta uzrokuje prevremeno starenje?
Kao što je već poznato, umoran i beživotanizgled kožeje problem sa kojim se suočava veliki broj ljudi, pa čak i mladi. Užurban tempo života, nedovoljan unos tečnosti, kao i nekvalitetan san mogu da uzrokuju starenje, a prvi znaci se obično javljaju oko očiju. Pored toga, koža lica je više izložena suncu u odnosu na druge delove tela i to svakodnevno – bilo da je oblačno ili vedro vreme. Osetljiva struktura kože lica počinje prevremeno da stari, naročito ako je pod uticajem UVA zračenja koji uzrokuju pojavu slobodnih radikala u koži.
Na koji način antioksidanti sprečavaju starenje kože?
Slobodni radikali koje, između ostalog, uzrokuju UVA zraci ili zagađenje iz životne sredine, mogu da poremete funkcije ćelija i razaraju kolagen i elastin bez kojih koža gubi čvrstinu. Zapravo, UVA zraci uzrokuju i do 85% bora na licu i tankih linija, koje se javljaju kao posledica dejstva slobodnih radikala.
Koenzim Q10, vitamin C i E predstavljaju važan deo ćelijske mreže antioksidanata koja se sama obnavlja. NIVEA istraživanje pokazuje da se ova tri moćna antioksidanta u kombinaciji međusobno dopunjavaju i neutrališu dejstvo štetnih slobodnih radijala. Pored toga, ova kombinacija antioksidanata delujeu skladu sa unutrašnjim i spoljašnjim funkcijama kože i štiti najvažnije elemente ćelije: ćelijsku membranu, mitohondrije (izvor ćelijske energije) i citoplazmu.
Neki proizvodi sadrže zaštitni faktor 15. Da li je pored njih potrebna i dodatna zaštita od sunca?
Dnevna krema sadrži zaštitni faktor 15 i štiti kožu od UVA kao i UVB zračenja, koja uzrokuju prevremeno starenje kože. Mnogi dermatolozismatraju da zaštitni faktor 15 pruža dobar, osnovni nivo zaštite tokom svakodnevnih aktivnosti.
Ukoliko ste duže izloženi suncu, kada ste, recimo, naplaži ili u dužoj šetnji po gradu, preporučujemo da koristite proizvode sa zaštitnim faktorom od najmanje 30, kao što su proizvodi iz linije NIVEA SUN Face UV.
Kako se pravilno koriste ovi proizvodi i kako mogu da ih uklopim u svakodnevnu rutinu nege kože?
Važno je da se dnevna i noćna rutina nege razlikuju jer je koži preko dana potrebna drugačija nega i zaštita u odnosu na noć.

1. Uvek očistite lice ujutru i uveče kako biste uklonili šminku, znoj i prljavštinu.

2. Nanesite kremu za negu područja oko očiju, npr.NIVEA Q10 Energy kremu za negu kože oko očiju. Znaci starenja prvo se uočavaju na koži oko očiju. Tanke linije i bore, prvo se pojavljuju u uglu očiju jer je koža ovde tanja i osetljivija. Hidratantna krema za područje oko očiju čini kožu glatkom i zategnutom.

3. Sada nanesite serum protiv starenja kao što jeNIVEA Q10 Energy serum u obliku perli. Serum za dnevnu negu čini kožu čvrstom i gipkom i smanjuje linije.

4. Na kraju nanesite hidratantnu kremu. Važno je da kremu nanositei ujutru i uveče. Tokom dana, hidratantna krema sa zaštitnim faktorom štiti kožu od sunca koje može da uzrokuje bore. Za noć, kada nije potrebna zaštita od sunca, odaberite formulaciju koja sprečava starenje i neguje kožu. Tokom noći, koža mnogo bolje upija aktivne sastojke i uz njihovu pomoć može u punom kapacitetu da obnavlja oštećene delove, kao i da nadoknađuje antioksidante i zalihe energije.

5. Dodatna doza nege: noveNIVEA Q10 Energy ampulei NIVEA Q10 Energy papirna maska su sjajan izbor kada želite da pružite koži pod stresom dodatnu negu ili spa tretman kod kuće. I jedan i drugi proizvod možete da koristitekada vam najviše odgovara – ujutru ili uveče.
Ampule za 7-dnevni tretman smanjuju tanke linije i vraćaju energiju. Koža izgleda zdravo i ima blistav sjaj. Koristite jednu ampulu dnevno tokom sedam dana nakon proizvoda za čišćenje i pre seruma ili kreme. Ovaj tretman možete da ponavljate svakog meseca.
Papirna maska je natopljena polovinom bočice seruma, zbog čega je idealno rešenje za one dane kada je koži potrebna dodatna energija. Maska trenutno vraća energiju, pruža hidrataciju i smanjuje tanke linije i bore za samo deset minuta.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum