× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Intervju sa stručnjacima iz Odeljenja za istraživanje u kompaniji Beiersdorf

Više
4 godina 4 meseci pre #1912 od Zarko
Kako deluje novi NIVEA pirinčani piling?

Novi NIVEA pirinčani piling sadrži zrnca pirinča koja su veoma nežna prema koži. Poznato je da pirinač efikasno uklanja mrtve ćelije kože i ne uzrokuje iritacije. Formulacija pilinga čini kožu svilenkasto mekom i ne isušuje je. Proizvod je dostupan u tri različite varijante koje su prilagođene potrebama tri tipa kože, sa različitim intenzitetom dejstva i tri različita voćna sastojka.

Koji NIVEA pirinčani piling odgovara mom tipu kože?

NIVEA Glow pirinčani piling je specijalno formulisan za suvu i osetljivu kožu. Ima blago dejstvo koje u potpunosti odgovara ovom tipu kože. Bio malina je bogata flavonoidima i vitaminom C. Aktivni sastojak glicerin pospešuje hidrataciju i daje kože blistavi sjaj dok istovremeno sprečava isušivanje.NIVEA Smooth pirinčani piling savršeno odgovara normalnoj koži i ima dejstvo srednjeg intenziteta. Sadrži bio borovnicu, koja je bogata vitaminima A, E i C, kao i beta karoten. Ovi vitamini čine ten lepim i glatkim. Pored toga, aktivni sastojak pantenol upija i zadržava vlagu kako bi koža dobila energiju i hranjivu negu koja joj je potrebna za zdrav izgled.

NIVEA Purify pirinčani piling idealan je za kombinovanu i masnu kožu. Za dubinsko čišćenje pora potreban je piling intenzivnog dejstva. Bio aloe vera bogata je mineralima i hranjivim sastojcima. Ona sprečava gubitak vlage iz kože, pospešuje hidrataciju i ima umirujuće dejstvo. Poznato je i da aloe vera štiti kožu od isušivanja. Pored toga, tapioka, kao skrobni sastojak, daje koži mat izgled.

Koliko puta nedeljno treba da koristim NIVEA pirinčani piling?

Piling nije sastavni deo svakodnevne rutine za čišćenje, zbog čega ga često preskačemo. Međutim, piling je neophodan za zdrav i podmlađen izgled kože. Za suvu kožu, preporučujemo upotrebu pilinga jednom nedeljno, a za normalnu i masnu kožu, dva do tri puta nedeljno.
NIVEA Glow pirinčani piling:pogodan za svakodnevnu upotrebu
NIVEA Smooth pirinčani piling:može se koristiti do 4 puta nedeljno
NIVEA Purify pirinčani piling:može se koristiti do 2 puta nedeljno

Da li je potrebno da očistim kožu lica pre pilinga?

Piling dolazi posle osnovne rutine čišćenja tako da je potrebno da prvo uklonite šminku sa lica. Bez obzira na to da li koristite piling ili ne, svakodnevno koristite proizvod za čišćenje lica kako biste uklonili prljavštinu i sebum.

Kako piling može da poboljša izgled tena?

Piling za lice je proizvod sa teksturom gela ili kreme koji sadrži sitne čestice za piling. Površinski sloj kože ima ulogu zaštitne barijere. Piling čini ovaj sloj glatkim tako što uklanja mrtve ćelije i istovremeno pospešuje cirkulaciju i aktivira obnavljanje ćelija. Međutim, za piling važi pravilo „više je manje“ jer previše čestom upotrebom možete da oštetite zaštitni sloj kože. Svaki tip kože ima specifične potrebe zbog čega postoje proizvodi za piling različitog intenziteta.

Zar nije piling previše grub prema koži lica, naročito osetljivoj?

NIVEA pirinčani piling sadrži nežna zrnca pirinča koja ne oštećuju kožu već je čine glatkom i blistavom. Postoji poseban proizvod za svaki tip kože sa odgovarajućim intenzitetom dejstva koji je naznačen na pakovanju u vidu tačkica: NIVEA Glow pirinčani piling sa blagim dejstvom, NIVEA Smooth pirinčani piling sa umerenim dejstvom i NIVEA Purify pirinčani piling sa intenzivnim dejstvom.

Po čemu su posebna pirinčana zrnca za piling?

Inspirisana tradicijom Dalekog Istoka, formulacija pilinga sadrži prirodni sastojak koji se dobija iz semena pirinča i u potpunosti je biorazgradiv. Zahvaljujući svojoj teksturi, zrnca pirinča efikasno uklanjaju mrtve ćelije kože i ne uzrokuju iritacije. Pored toga, ona čine kožu svilenkasto mekom i glatkom bez isušivanja.

U čemu je razlika između proizvoda za mehanički piling i hemijski piling kao što su AHA i BHA kiseline? Koja vrsta pilinga više odgovara osetljivoj koži?

Za razliku od mehaničkog pilinga, piling sa voćnim kiselinama nema abrazivno dejstvo. Hemijski piling deluje tako što dolazi do reakcije između kiseline i pH vrednosti kože. Nakon svakog pilinga, počinje proces obnavljanja koji može da predstavlja stres za kožu. Zato je važno da budete nežni prema koži i pružite joj potrebnu negu.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum