× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Pernod Ricard već devet godina pokreće globalnu inicijativu "Dan odgovornosti"

Više
3 godina 11 meseci pre #1886 od Zarko


Kompanija Pernod Ricard, već devet godina, pokreće globalnu inicijativu "Dan odgovornosti", organizujujući društveno odgovorne aktivnosti, kada 19.000 zaposlenih širom sveta napušta svoje kancelarije i dan provodi radeći na terenu u 86 zemalja u kojima kompanija posluje.

„Mi u kompaniji Pernod Ricard smatramo da svaka ozbiljna kompanija treba da posluje na postulatima društvene odgovornosti i da ulaže kako u svoje zaposlene, tako i u zajednicu u okviru koje posluje. Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj mogućnosti upotrebe reciklaže u savremenom stvaralaštvu. U saradnji sa g. Markom Lađušićem, profesorom sa Fakulteta primenjenih umetnosti, naši zaposleni učestovali su sa predstavnicima medija u kreiranju reciklažne klupe „Absolutno održiva umetnost“, izjavila je Ana Zlatanović, brand menadžerka i šampion održivosti i odgovornosti u kompaniji Pernod Ricard Srbija i dodala: „Veoma nam je drago što je “Dan odgovornosti” postao tradicionalan i što je Pernod Ricard, svojim odnosom prema društvu i lokalnoj zajednici još jednom pokazao da male promene mogu imati veliki uticaj na životnu sredinu. Da bismo bili u mogućnosti da transformišemo naše okruženje, moramo krenuti od sopstvenog primera.“„Ovo je moj treći projekat sa kompanijom Pernod Ricard Srbija, a svaki od njih je ostavio trag na kulturnoj mapi grada. Uređivali smo fakultete, stvarali nove galerijske formate i osnaživali mlade talente. Ovogodišnjim projektom u prirodne ambijente unosimo savremene sadržaje sa reciklažom kao osnovnim elementom u radu“, izjavio je Marko Lađušić, profesor sa Fakulteta primenjenih umetnosti.

Skulpturu su potpisali svi učesnici u izradi, i izložena je na poznatom imanju „Zornića Kuća“, koje poseduje muzej na otvorenom.

Kompanija Pernod Ricard različitim društveno odgovornim akcijama teži da doprinese očuvanju naše planete, kao i da skrene pažnju na važnost i neophodnost društveno odgovornog poslovanja, jer jedino tim putem možemo transformisati s(v)e.


O kompaniji Pernod Ricard

Kompanija Pernod Ricard je svetski broj dva u oblasti vina i žestokih alkoholnih pića sa konsolidovanom prodajom u iznosu od 8,987 miliona evra u fiskalnoj 2018. godini. Stvorena 1975. godine spajanjem kompanija Ricard i Pernod, ova Grupa je prošla kroz održivi razvoj zasnovan i na organskom razvoju i sledećim akvizicijama: Seagram (2001), Allied Domecq (2005) i Vin&Sprit (2008). Pernod Ricard ima jedan od najprestižnijih portfolija u svom sektoru: Absolut Vodka, Ricard pastis, Ballantine’s, Chivas Regal, Royal Salute i The Glenlivet škotski viskiji, Jameson irski viski, Martell konjak, Havana Club i Malibu rumovi, Beefeater džin, Mumm i Perrier-Jouët šampanjci, kao i vina Jacob’s Creek, Brancott Estate, Campo Viejo i Kenwood. Pernod Ricard zapošljava oko 19.000 ljudi i posluje kao decentralizovana organizacija, sa 6 „brend kompanija“ i 86 „tržišnih kompanija“ osnovanih na svakom ključnom tržištu. Pernod Ricard je snažno posvećen politici održivog razvoja i podstiče odgovornu potrošnju. Strategija i ambicija kompanije Pernod Ricard zasnovane su na trima ključnim vrednostima koje usmeravaju njeno proširenje: preduzetnički duh, uzajamno poverenje i snažan osećaj za etiku.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum