× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Hleb sa koprivom „Od naše zemlje“ - Novo Delhaize

  • milan
  • milan's Avatar Pokretač teme
  • Van mreže
  • Moderator
  • Moderator
  • Retail Serbia - Trgovina u Srbiji
Više
9 godina 11 meseci pre #123 od milan
NOVO NA TRŽIŠTU
Hleb sa koprivom „Od naše zemlje“Privredna komora Srbije, Udruženje za poljoprivredu, prehrambenu i duvansku industriju i vodoprivredu i Program „Zdrava hrana-Zelena jabuka/Zeleni izbor“ dodelili su Žig „Zdrava hrana-Zelena jabuka“ HLEBU SA KOPRIVOM Od naše zemlje proizvedenom u kooperaciji kompanije Delhaize Srbija i proizvođača Alimpije. Novi hleb sa koprivom dobio je Žig „Zdrava hrana-Zelena jabuka“ posle završenih iscrpnih ispitivanja kvaliteta proizvoda u referentnim laboratorijama i na osnovu mišljenja stručnog saveta koga čini više od 20 uglednih stručnjaka iz različitih oblasti.

HLEB SA KOPRIVOM Od naše zemlje, jedinstven po svom sastavu i izuzetnim nutritivnim karakteristikama, proširuje trenutnu ponudu specijalnih vrsta hlebova.

Hleb je hrskave kore, meke sredine i prijatnog ukusa. Jedinstven je zbog značajnog sadržaja koprive, ali i izvanrednog izbora drugih sirovina: spelte i ražanog brašna. Spelta, autohtona vrsta pšenice koja se ne tretira hemijskim preparatima, uzgajana još u praistoriji i jedina namirnica koja sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu u idealnom odnosu – gotovo identičnom ljudskom organizmu.

Hleb je upakovan u pojedinačna pakovanja od 350g što predstavlja više od prosečne težine sličnih vrsta hlebova, što ga sa cenom od 99.99 dinara čini vrlo konkurentnim.

Novi HLEB SA KOPRIVOM Od naše zemlje će se prvo pojaviti u beogradskim maloprodajnim objektima Delhaize Srbija (Maxi, MiniMaxi, Tempo i Tempo express), a kroz šest meseci naći će se u celokupnoj maloprodajnoj mreži.

Program „Zdrava hrana-Zelena jabuka/Zeleni izbor“ dao je svoj stručni doprinos kreiranju finalne recepture hleba sa ciljem da se potrošačima predstavi što kvalitetniji proizvod.• Detaljnije o sastavu i nutritivnim vrednostima proizvoda

HLEB SA KOPRIVOM Od naše zemlje sadrži 11,72% ukupnih dijetnih vlakana. Od ukupne količine dijetnih vlakana sadržaj rastvornih je 3,36% , a sadržaj nerastvornih iznosi 8,35%. Ovakav sadržaj dijetnih vlakana ima povoljan uticaj na peristaltiku i pražnjenje creva.

Takođe, hemijska analiza ukazuje da ovaj hleb sadrži i znatnu količinu belančevina (10,46%).

Kopriva, koja se u ovom hlebu nalazi u značajnoj količini, je dobar izvor minerala gvožđa. Analizom je utvrđeno da je sadržaj gvožđa u HLEBU SA KOPRIVOM Od naše zemlje 24,8 mg /kg.

Kako se dnevne preporučene količine (RDA) gvožđa razlikuju u zavisnosti od uzrasta, može se zaključiti da deca od 1 do 3 godine starosti konzumiranjem 100g ovog hleba zadovoljavaju do 1/3 dnevnih potreba za gvožđem, devojčice od 14 do 18 godina starosti sa 200g hleba takođe 1/3 dnevnih potreba, dok trudnice, unosom 200 g ovog hleba zadovoljavaju skoro 1/4 dnevnih potreba za ovim mineralom.

Na osnovu sadržanih komponenata i njihovih karakteristika HLEB SA KOPRIVOM Od naše zemlje se svakako može preporučiti i deci i odraslim i starijim osobama. Kako su mlade osobe ženskog pola (14 do 18 godina) i trudnice, posebno osetljive populacione grupe kada su u pitanju potrebe za gvožđem, njima se naročito preporučuje konzumiranje HLEBA SA KOPRIVOM Od naše zemlje.
• O Žigu “Zdrava hrana – Zelena jabuka”

Žig “Zdrava hrana – Zelena jabuka” na našem tržištu u kontinuitetu postoji već dvadeset godina. Dodeljuju ga Privredna komora Srbije, Udruženje za poljoprivredu, prehrambenu i duvansku industriju i vodoprivredu i Program Zdrava hrana – Zelena jabuka (firma Zeleni izbor d.o.o. Beograd), i to samo onim prehrambenim proizvodima koji zadovoljavaju visoko postavljene kriterijume. Da bi ga dobili, proizvodi ne samo da ne smeju sadržati bilo kakve štetne i nezdrave komponente, već moraju u svom sastavu imati nutritivno i zdravstveno vredne sastojke. Žig se dodeljuje na rok od godinu dana.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum