Vesti iz trgovine

Merkator centarMerkator za sada ne planira promenu poslovnih planova u Srbiji, izjavila je danas agenciji Beta Sanja Šegrt, portparol Kompanije Merkator-S koja je deo Merkator grupe sa sedištem u Sloveniji. Nakon jučerašnjeg jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova u nekoliko gradova u Srbiji održani su protesti, a novosadska policija je sprečila demonstrante da demoliraju tržni centar Merkator u tom gradu.

 

Ona je izrazila nadu da će "sve ići po planu", napominjući da je "teško planirati bilo šta s obzirom na situaciju u Srbiji" nakon proglašenja nezavisnosti Kosova.
Sanja Šegrt je rekla da otvaranje Merkator centra u Nišu, planirano za 6. mart, ne bi trebalo da bude odloženo. "Mi smo apolitični i nismo nikome naklonjeni po političkoj osnovi", kazala je ona.

U poslovnom centru Merkator u Beogradu 8. februara je bačena bomba koja je načinila manju materijalnu štetu, a istog dana bila je lažna dojava da je bomba postavljena u Merkator centru u Čačku.
Generalni direktor Merkatora S Stanka Čurović tada je ocenila da je eksplozija običan "vandalski čin" i istakla da je Merkator S sprsko preduzeće koje zapošsljava 3.600 ljudi i koje je u 2007. uložilo 42 miliona evra, a u 2008. planira da uloži još toliko i da završi godinu sa 5.000 zaposlenih.

Izvor