Vesti iz trgovine

big_si-smallU Novom Sadu je juče otvoren prvi tržni centar izraelske kompanije „Big Si Srbija“.

Pored mnogobrojnih gradjana svečanom otvaranju prisustvovali su i ambasador izraela u Beogradu, Josef Levi, potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i naravno vlasnik kompanije „Big Si“ Ejtan Barzeu.

Objekat se nalazi u industrijskoj zoni blizu novosadske mlekare u Novom Sadu i prostire se na 40 000 kvadratnih metara, a u njegovu izgradnju uloženo je oko 50 miliona evra.  Ovaj centar je najveći tržni centar u Vojvodini, a sa sobom je doneo mnoge poznate marke poput supermarketa „DIS“, „Njujorker“, „Home Center“... koje do danas nisu bile prisutne na ovom području.

Pored toga što nam donosi mnogobrojne čuvene svetske brendove, ovaj tržni cenatar će pružiti mogućnost za otvaranje novih radnih mesta, tačnije za početak biće zaposleno 500 radnika.

Ovaj objekat se sastoji od 10 000 kvadtanih metara namenjenih za maloprodajni objekat, u kojem će se naći vrlo bogata ponuda visokokvalitetne domaće i strane robe, 30 000 kvadrtanih metara koji su namenjeni za šoping mol koji će biti otvoren sledeće godine.

Kompanija „Big Si“ je do sada na srpskom tržištu uložila oko 70 miliona evra i vlasnik je lokacija u Beogradu, Jagodini i Šapcu koje planira da u bliskoj budućnosti razvije.

Kompanija „Big Si“ je deo internacionalne grupacije „Big šoping centar“ koja pored Izraela posluje i u SAD, Indiji i Srbji, u svom vlasništvu ima 48 projekata od kojih su 41 otvorenih tržnih centara, a sedam su u izgradnji.

                                               big_si-middle