Vesti iz trgovine

metroKompanija METRO Cash & Carry je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavila trgovcima Beograda i okoline projekat „Moja radnja“ koji omogućava nezavisnim trgovinskim radnjama da poboljšaju svoje poslovanje, podignu kvalitet svojih usluga i postanu konkurentni na tržištu.

„Moja radnja“ podrazumeva da će male trgovine koje se uključe u program nastupati pod zajedničkim nazivom, te da će biti prepoznatljivo obeležene, a da će im METRO Cash & Carry obezbediti svu neophodnu stručnu i marketinšku podršku radi unapređenja poslovanja.

Istovremeno, vlasnici radnji zadržavaju potpunu slobodu u poslovanju i nabavci robe.

Pod nazivom „Moja radnja“ do sada je uključeno preko 400 nezavisnih trgovaca u Srbiji.

Program za povećanje potencijala i kvaliteta nezavisnih srpskih trgovina pod nazivom „Moja radnja“ omogućava malim trgovinama da poboljšaju svoje poslovanje i unaprede kvalitet usluge kako bi opstali pod uticajem ekonomske krize i sve snažnije konkurencije velikih trgovinskih lanaca.

METRO Cash & Carry pokrenuo je 2009. godine program za pomoć trgovcima u koji je do sada uključeno 3000 malih trgovinskih radnji sa teritorije cele Srbije. Projekat nudi trgovcima prehrambenih radnji znanje i iskustvo kompanije, kako da preurede svoju radnju spolja i iznutra i na taj način privuku veći broj kupaca, kako da postave i izaberu asortiman u skladu sa njihovim okruženjem i unaprede poslovanje.

Dosadašnji projekat nadovezan je novim koji podrazumeva poslovanje pod jednim brendom i konceptom uz marketinšku podršku i edukativne treninge.

Rezultati pilot projekta u kome je učestvovalo nekoliko desetina radnji pokazao je da je promet u tim trgovinama nakon uključenja u „Moju radnju“ značajno povećan, a kupci su dobili bolju uslugu, kvalitetniji asortiman i povoljnije cene” – rekla je generalni direktor METRO Cash & Carry Srbija Veronika Punčeva.

Punčeva je naglasila da će ova godina biti ključna za oporavak segmenta malih trgovina koje su u borbi sa ekonomskom krizom i konkurencijom velikih trgovinskih lanaca.

Ona je navela da će projekat „Moja radnja“ predstavljati snažnu podršku trgovcima i da će pun zamah postići ove i iduće godine.
Sličan projekat već je sproveden u nekoliko evropskih zemalja i svuda je dao dobre rezultate.

U saradnji sa Privrednom komorom Srbije u planu su edukativne radionice i prezentacije projekta „Moja radnja“ širom Srbije, na kojima će trgovci imati mogućnosti da saznaju više o samom projektu, kao i da steknu nova znanja o savremenom načinu poslovanja u trgovini.