Vesti iz trgovine

nestle_corporationNajveća svetska prehrambena kompanija „Nestle“ je najavila da će tokom ove i u naredne dve godine uložiti više od 5 miliona evra u modernizaciju fabrike kulinarskih proizvoda u Surčinu.

Takodje će se raditi i na razvoju novih proizvoda i to ne samo za srpsko tržište nego i za Evropsku uniju. Postoji već i zahtev iz Saudijske Arabije da se u surčinskoj fabrici proizvode velike količine jednog proizvoda koji će za sada ostati u tajnosti.

Ansgar Borneman direktor Nestlea za Srbiju i Crnu Goru je rekao da će investicije biti uložene u zaštitu životne sredine, unapredjenje proizvodnih linija i obnovu i modernizaciju poslovnih prostora. Već do kraja 2012 godine biće uloženo milion evra u postrojenje za preradu otpadne vode iz fabrike.

Borneman je napomenuo da je od decembra 2011., od kako je „Nestle“ preuzeo „Centroproizvod“ , broj povreda na radu smanjen za oko 70 posto, efikasnost proizvodnih linija povećana na 85 posto, a samim tim smanjena potrošnja struje za 10 a vode za 50 posto.

„Nestle“ kao najveća svetska prehrambena kompanija sa sedištem u Švajcarskoj ima oko 330.000 zaposlenih.