Vesti iz trgovine

Fiat 500LModel „Fiat 500L“ iz Kragujevca bi od danas trebalo da se proizvodi za internacionalno tržište, a od momenta promocije novog modela sa trake je sišlo više stotina automobila koji će sa zaliha biti ponuđeni kupcima, prevashodno u evropskim zemljama.

Početak zvanične proizvodnje za svetsko tržište, za razliku od dosadašnje, znači da je nadležni odbor u Fiat-ovoj centrali u Torinu dao „zeleno svetlo“ da od automobila pod određenim rednim brojem, startuje serijska proizvodnja novog modela.

Kompanija Fiat automobili Srbija do kraja godine bi trebalo da proizvede do 30.000 automobila, dok bi naredne sa traka sišlo oko 160.000. U 2013. u kragujevačkoj fabrici startuje i proizvodnja tog modela sa sedam sedišta, koji će iz pogona najverovatnije izlaziti sa oznakom „Fiat 500 LX“, ali se za sada ne zna koliki će biti obim te proizvodnje. Ono što se zna, jeste da je generalni direktor grupacije Fiat Chrysler Serđo Markione najavio da će model sa sedam sedišta početkom 2014. biti ponuđen i kupcima na američkom tržištu.

Izvor: Danas