Vesti iz trgovine
Imlek-smallDanas su u Banjaluci „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice koji posluje u vlasništvu „Imlek“-a i kompanija „Imlek“ potpisali kupoprodajni ugovor o kupovini preduzeća „Natura Vita“ iz Teslića. U cilju daljeg širenja prepoznatljivosti brendova u regionu, kao i konsolidacije tržišta mleka u Republici Srpskoj i BiH, u investiciju je uloženo osam miliona evra.

Potpisnici ugovora bili su gđa Rankica Marelj, predsednik UO "Mlijekoprodukt" Kozarska Dubica, gdin Slobodan Petrović, generalni direktor „Imleka“ i gdin Vlado Đurić, direktor i vlasnik „Natura Vite“. Potpisivanju ugovora i konferenciji za štampu prisustvovali su i gdin Aleksandar Džombić, predsednik vlade Republike Srpske i gdin Miroslav Milovanović kao i ministar poljoprivrede Republike Srpske i na taj način istakli značaj investicije za tržište mleka RS.

„Kupovinom Natura Vita-e, Imlek je nastavio sa ekspanzijom i najavljenom regionalnom konsolidacijom. Spajanjem ovih kompanija dobili smo, posle Imleka u Srbiji, drugog najvećeg prerađivača mleka u ovom regionu, ne računajući Hrvatsku koja ulazi u EU. Mlijekoprodukt i Natura Vita oko 50 odsto svojih proizvoda izvoze u Hrvatsku i time prave balans u proizvodnji mleka u regionu. Natura Vita proizvodi između 100 i 120 000 litara mleka dnevno. Ovim spajanjem kompanija farmeri će u Imleku dobiti stabilnog partnera koji će pratiti njihov razvoj", rekao je Slobodan Petrović, generalni direktor Imleka.

„Imlek“ ostaje fokusiran na dalji razvoj u zemljama balkanskog regiona u cilju dodatnog jačanja vodeće pozicije na tržištu mleka.