Vesti iz trgovine

hugo_boss-smallKrajem prošlog meseca u Splitu i Zagrebu zatvorene su prodavnice Hugo Boss-a, nakon  što je nemačka kompanija prekinula snabdevanje hrvatske franšize  Renimo  u septembru 2011 godine.

Prema rečima Miljenka Renića iz Renima Hugo Boss je zaustavio isporuku bez ikakvog razloga posle skoro 16 godina  saradnje, iako je validan ugovor još u toku.
On je takodje rekao da Hugo Boss čini 80 procenata njegove kompanije i da je u pitanju status porodičnog biznisa i tridesetoro ljudi koji su zaposleni u Renimu.

On takođe tvrdi da od septembra 2011 kada je Hugo Boss prestao sa isporukom nisu dobili nikakvo objašnjenje zašto se to dogodilo. Pošto su se  našli u toj nezavidnoj poziciji morali su da pokrenu sudski postupak u Nemačkoj, kako bi zaštitili svoja prava i ugled, tako da će nemački sud odlučiti o tome koliko će Hugo Boss morati da plati odštete svojim bivšim  partnerima.

Prema  CroatianTimes.com slovenački  preduzetnik  Bahtijari Bajrović koji je vlasnik Sportina Group-e, najveće modne trgovine u bivšoj Jugoslaviji, stoji iza navedenog raskida ugovora.

Slična situacija je i u Srbiji gde Movem kompanija lokalna srpska franšiza Hugo Boss-a koja posluje preko 10 godina, gubi od Sportine koja je otvorena 2009 godine u Beogradu u velikom tržnom centru Ušće. U Sloveniji  i  Hrvatskoj Sportina distribuira nekoliko luksuznih brendova kao što su  Burberry, Hugo Boss, Armani, Galliano, D&G i Polo Ralph Lauren u svojim prodavnicama u jednim od najvećih tržnih centara u glavnim gradovima Ljubljani i Zagrebu.