Vesti iz trgovine

konzum-small”Konzum” od marta planira da pored svojih trgovačkih centara otvori i benzinske pumpe. Realizacijom ovog projekta Konzum  prati  savremene svetske maloprodajne trendove i u tome će biti prvi na hrvatskom tržištu.

Prva takva benzinska pumpa otvoriće se uz Super Konzum u Zagrebu, nakon čega će se do juna ove godine otvoriti  još nekoliko, potvrdili su u Konzumu.

Sve benzinske pumpe gradiće se kao samostalni objekti na parkinzima Super Konzuma i  radiće po principu samousluge i biće potpuno automatizovane. Najavljena je gradnja 10 takvih benzinskih pumpi, ali za sada još ne otkrivaju koliko će sve to koštati. Procenjuje se da bi svaka od njih mogla koštati najmanje million evra.

Ana Mitrović iz odnosa sa javnošu je izjavila da pošto  je to dugoročan projekat  teško je govoriti o konkretnim brojkama, I dodala je da se nisu ograničili samo na jednog nego na više partnera.

Ovakav koncept  već dugo praktikuju neki od vodećih svetskih trgovaca, kao što su britanski trgovinski lanac Sainsbury, ASDA, Tesco, Safeway i drugi.