Vesti iz trgovine

ncr_centar-smallU Beogradu  otvoren  operativni i informacioni centar, američke kompanije NCR. Ukupna  vrednost je 3,8 miliona evra,  a u njemu će biti zaposleno oko 300 visokoobrazovanih ljudi iz Srbije.

Prilikom otvaranja istaknuto je da je za nova radna mesta iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije u okviru Programa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, kompaniji NCR dodelilo 1,5 miliona evra.

Kako se navodi, NCR je svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama iz različitih industrija. U centru NCR-a u kome trenutno ima 200 zaposlenih, pružaće se podrška na devet jezika: nemačkom, grčkom, mađarskom, holandskom, engleskom, francuskom, italijanskom, španskom i turskom.

Nebojša Ćirić ministar ekonomije rekao je da će centar pružati usluge korisnicima iz velikog dela Evrope i severne Afrike.

Predsednik Srbije Boris Tadić koji je takodje prisustvovao otvaranju NCR-a poručio je da su nova radna mesta najveći zahtev čitavog sveta.

Potpredsednik NCR za Evropu Džef Mek Kroski kazao je da je ta kompanija odabrala Srbiju zbog obrazovanih radnika koji govore više jezika, zatim solidne infrastrukture i podrške vladajuće strukture.
Takodje je dodao i da je godišnji obrt te kompanije veći od 5,4 milijarde dolara, te da ona posluje u više od 100 zemalja.