Vesti iz trgovine

plaza_centar-smallU Kragujevcu otvaranje prvog Plaza šoping centra zakazano za 20. mart . U izgradnju ovog centra uloženo je 50 miliona evra.

80 procenata Tržnog centra Kragujevac Plaza predato je budućim zakupcima a dodatnih 15 procenata će biti predato u narednom period, saopštili su iz kompanije.

Centar je trebalo da bude otvoren 21. februara, ali je kompanija izašla u susret molbama zakupaca prostora da datum bude pomeren kako bi omogućilo prodavcima da krenu sa prolećnom robom, kao i potrebe da svim zakupcima daju dovoljno vremena da završe radove na opremanju lokala,kažu iz rukovodstva.

Istaknuto je da je to prvi od tri tržna centra koji će se graditi u Srbiji. Takodje je deo dugoročne strategije investiranja u Srbiju.

Na izgradnji Plaza centra u Kragujevcu bilo je angažovano oko 1.200 radnika. Dok će u samom šoping centaru biti zaposleno oko 400 ljudi.

Kragujevac Plaza šoping centar prostire se na 65.000 kvadratnih metara i ima 110 prodajnih objekata sa inostranim i lokalnim brendovima, supermarket i šest bioskopskih sala najnovije tehnologije.