Vesti iz trgovine

Nestle_sladoled-smallLoran Freks potpredsednik prehrambrene kompanije "Nestle" izjavio je danas da planira investicije u dve svoje fabrike u Srbiji i izvoz proizvoda iz Srbije na tržište Evropske unije.

Freks je rekao da je Srpsko tržište od strateške važnosti, što potvrđuju i planovi za  razvoj postojećih proizvoda, kao i ulaganje u proizvodnju Nestle brendova koji se trenutno uvoze u Srbiju.

U razgovoru sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem Freks je istakao da je kompanija prepoznala potencijal srpske privrede, naročito u prehrambenom sektoru.

Kako je dodao , na to ukazuju i investicije u Srbiji, uključujući i nedavno preuzimanje "Centroproizvoda" iz Surčina."Početak izvoza sladoleda na tržište Evropske unije dokazuje konkurentnost Nestleovih fabrika u Srbiji, a isti model planiramo da primenimo i na proizvode iz fabrike u Surčinu", rekao je Freks i dodao da "Nestle" planira jačanje saradnje sa lokalnim dobavljačima.

Za vreme boravka u Srbiji obišao je i "Nestelovu" fabriku sladoleda u Staroj Pazovi i pogone "Centroproizvoda", koji je švajcarska prehrambena kompanija zvanično preuzela u decembru 2011.

"Nestle" je najeveća svetska prehrambena kompanija, koja ima oko 280.000 zaposlenih, od čega 950 ljudi zapošljava u jadranskom regionu, koji obuhvata i Srbiju.
Kompanija "Nestle" je u 2010. godini imala prihod od prodaje od 110 milijardi švajcarskih franaka.