Vesti iz trgovine
nis_pumpa-smallDanas je generalni direktor naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio da će investirati više od 100 miliona evra u modernizaciju maloprodajne mreže tokom dve i po godine. Predstavnici NIS-a su na otvaranju obnovljene benzinske pumpe na autoputu u Beogradu "Zmaj 2", prve sa novim izgledom u tri boje, rekli da će do kraja 2014. godine biti rekonstruisano oko 250 od oko 400 NIS-ovih bezninskih pumpi.

Direktor za promet u NIS-u Aleksandar Malanin rekao je novinarima da se planira i izgradnja pet novih benzinskih pumpi, ali nije naveo na kojim lokacijama. Kako je dodao, više detalja o broju pumpi koje će biti renovirane u ovoj godini znaće se u februaru.

Takodje je rekao i da  planira zatvaranje pojedinih prodajnih objekata NIS-a. Ali nije precizirao broj tih objekata, samo je dodao da će se raditi analize za svaku benzinsku stanicu. "Bolje je imati jednu kvalitetnu nego dve pumpe koje nisu kvalitetne", rekao je Malanin.

Prema njegovim rečima, broj NIS-ovih pumpi zavisiće od razvoja saobraćaja na srpskom tržištu.
Rekao je i da će NIS razmotriti razvoj dilerske mreže u Srbiji kroz saradnju kompanije i privatnih preduzetnika.

Umesto dosadašnjeg izgleda benzinskih stanica u kojem su preovladavale crvena i bela boja, u novom izgledu benzinskih pumpi NIS-a domniraju svetlo plava i bela boja uz akcente crvene.