Vesti iz trgovine

cacanka_ishrana-smallAkcionarsko  društvo  prehrambeno-pekarske delatnosti "Ishrana" otišlo je u stečaj još prošle godine u januaru. Povodom toga  otvoren je konkurs za prodaju imovine ove pekare.
Proizvodna hala čačanske "Ishrane" od 2.644 kvadrata sa silosom i drugim zgradama, prodata je konzorcijumu preduzeća "Auto Čačak" i "Pons" za ponuđenu cenu od 23 miliona dinara . Pekara "Pons" iz Čačka kupila je i opremu “Ishrane”, linije za burek, hleb, peciva i kore, koju su platili 5 miliona dinara.

Obe ponude otvorene su na konkursu koji je trajao do 22. decembra, ali su prihvaćene tek kasnije, posle saglasnosti Odbora poverilaca preduzeća "Ishrana" u stečaju, pošto glase na iznos manji od polovine procenjene vrednosti, što je bio minimum za automatsku prodaju. Centrala "Ishrane" sa proizvodnom halom, inače, bila je procenjena na 105,5, a oprema na 21 milion dinara.

Ovo je bio drugi konkurs za prodaju najveće čačanske pekare. Na prvom "Ishrana" je prodavana kao celina, ali nije bilo ponuda, dok je na drugom, završenom, 22. decembra, prodavano 37 lokala, vozila, i drugih delova imovine - pojedinačno. Na tom nadmetanju prodato je i nekoliko kioska, preduzećima "Morava" i "Pons" i jedan lokal u centru Čačka firmi "Aristokrat", a uslediće još jedan oglas na kome će kupcima biti ponuđena ostala, neprodata imovina.