Vesti iz trgovine

Delta BMWKompanija Delta motors planira da u septembru otvori novi centar za prodaju BMV (BMW) automobila u Beogradu, u koji će investirati 12 miliona evra, najavio je juče generalni direktor te firme Tomas Šmit. Na konferenciji za novinare povodom dodele priznanja Delta motorsu za najveći rast prodaje među partnerima BMV u centralnoj i istočnoj Evropi, Africi i Karibima, Šmit je kazao da je izgradnja novog centra površine oko 5.000 kvadratnih metara, kod Ade Ciganlije, već počela.

Izgradnja centra omogućiće da se klijentima ponude kvalitetnije usluge, a biće povećan i broj zaposlenih sa četrdesetak na 61, kazao je Šmit i procenio da će do kraja 2009. godine prodaja automobila porasti na 1.000 godišnje.
Prema njegovim rečima, zahvaljujući Delta motorsu 2007. godina je bila najuspešnija za BMV u Srbiji, pošto je prodato ukupno 586 automobila BMV i mini, za 116 odsto više nego u 2006. godini. Šmit je najavio i da će do kraja ove godine biti otvoren BMV centar u Podgorici, do kraja 2009. biće izgrađen i centar u Novom Sadu, a u svaki će biti uloženo po tri miliona evra.

 

Izvor