Vesti iz trgovine
CarinaRegionalna privredna komora Novi Sad u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srbije-Upravom carina organizuju prezentaciju na temu "Pojednostavljeni carinski postupci".

Predavanje na temu "Pojednostavljeni carinski postupci" biće održana u petak, 18. novembra 2011. godine u RPK Novi Sad (Narodnog fronta 10),  sa početkom u 12 časova.

Uvođenje pojednostavljenih carinskih postupaka predstavlja veliku novinu u radu carinske službe, ali i značajan podstrek za  srpske privrednike. Pojednostavljenje postupka odnosi se pre svega na postupak izvoza robe i omogućava brže i  jednostavnije sprovođenje carinskog postupka pri izvozu robe. U tom smislu, carinske formalnosti obavljaju se direktno kod granične carinske ispostave, s tim što je potrebno prethodno dobiti generalno odobrenje mesno nadlezne carinarnice, prema sedištu i mestu vođenja glavnog knjigovodstva podnosioca zahteva.

"Želja nam je da privrednike Regiona upoznamo sa novinama u carinskom postupku kako bi kompanije što efikasnije poslovale kroz smanjenje troškova, brži obrt kapitala i uspostavljanje kvalitetne interne kontrole, usaglašavanje zakonske regulative i prakse sa regulativom EU, kao i uspostavljanje bespapirnog poslovanja" navodi se u saopštenju regionalne privredne komore Novi Sad.

Učešće potvrdite na adrese elektronske pošte: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.; Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili putem telefona: 021 48 020 77 ; 021 48 020 82 najkasnije do srede, 16. novembra 2011. godine.