Vesti iz trgovine

benzinska_NISNa Ibarskoj magistrali, u Preljini kod čačka, otvorena je danas benzinska stanica NIS Gasprom njefta, najveća benzinska stanica ove kompanije. Vrednost investicije s procenjuje na 135 miliona dinara.

Direktor direkcije za maloprodaju NIS-a Aleksej Šabašov i gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević, otvorili su stanicu za korišćenje, u okviru koje se nalazi i automatska perionica sa kapacitetom od 100 vozila na dan.

Najveća benzinska pumpa NIS Gasprom njefta nalazi se na velikoj raskrsnici puteva za Užice, Novi Pazar, Kruševac, Kragujevac i Beograd. Prema najavi Šabašova, do kraja 2014. godine sve benzinske stanice na Ibarskoj magistrali biće rekonstruisane u skladu sa evropskim standardima.

Naftna industrija Srbije u sadašnjem obliku osnovana je 1991. godine kao javno preduzeće za istraživanje, proizvodnju, preradu i prodaju nafte, naftnih derivata i prirodnog gasa. U njenom sastavu su kompanije Naftagas, Gas, Energogas, Jugopetrol, Naftagas promet i Inženjering i proizvodna preduzeća RN Pančevo, RN Novi Sad, RN Beograd i Fabrika za proizvodnju maziva Kruševac. 2009. godine 51 posto akcija NIS-a prešlo je u vlasništvo ruske kompanije Gasprom njeft.