Vesti iz trgovine

konyerveAmerička kompanija Bol pekidžing Evropa (Ball Packaging Europe) pokrenuće danas novu liniju za proizvodnju limenki u fabrici u Beogradu, vrednu 35 miliona evra. 

Proizvodnja u fabrici će biti udvostručena, pa će sada proizvodni kapaciteti porasti na milijardu i po aluminijumskih konzervi godišnje. Posao će dobiti novih 50 radnika, tako da će u pogonima Bol pekedžinga u Batajnici raditi ukupno oko 200 ljudi. Sve limenke koje se budu pravile u novom pogonu biće namenjene za izvoz na regionalna i tržišta EU. Bol pekidžing otvorio je fabriku limenki u Beogradu u septembru 2005. godine u koju je uloženo 50 miliona evra.

U prisustvu brojnih zvaničnika i predstavnika Ball Packaging korporacije novu proizvodnu liniju svečano je otvorio predesednik Srbije, Boris Tadić. 

Bol korporacija je svetski lider u proizvodnji metalne ambalaže za hranu i piće. Osnovana je 1880. godine, a danas zapošljava ukupno 14500 ljudi u preko stotinu zemalja sveta. Kako iz kompanije kažu, sve investicije u pogone u Srbiji do sada su opravdane i uspešno poslovanje se očekuje i u budućnosti.