Vesti iz trgovine

cigareteNiški proizvodni centar Filip Moris Internešenela (Philip Moris Operations) započeo je proizvodnju cigareta namenjenih tržištu Japana.

Za to su se stvorili uslovi nakon trargičnih događaja koji su se smenjivali u Japanu početkom ove godine i izazvali značajnu nestašicu cigareta. Kako se ističe u saopštenju za medije, niška fabrika je izabrana za jednog od snabdevača tržišta, jer je jedan od proizvodnih centara Filip Moris Internešenela koji beleži najviše pokazatelje kvaliteta.

"Investicije Filip Morisa u Srbiji od 2003. godine, praćene povećanjem produktivnosti, učinile su da niška fabrika izraste u jednu od najboljih unutar globalne mreže Filip Moris Internešenela", izjavio je tim povodom Pol Rajli, generalni direktor kompanije Filip Moris u Srbiji.

Niška fabrika Filip Moris ulazi u šest najboljih fabrika Filip Moris Internešenela u Evropi. Ovaj duvanski gigant drži gotovo trećinu duvanskog tržišta u svetu, sa proizvodima dostupnim u oko 180 zemalja. Marlboro i L&M neki su od najpoznatijih brendova Filip Morisa.