Vesti iz trgovine

benetton_vienaZa sutra je zakazan početak rada fabrike tekstila Beneton u Nišu. Fabrika će startovati sa 135 zaposlenih, a prema najavama, očekuje se da će broj radnika u niškom pogonu Benetona do Nove godine dostići cifru od 500.

Italijanski proizvođač će u fabriku uložiti 43 miliona evra, dok se očekuje da će godišnja proizvodnja dostići iznos od 72 miliona evra, a biće namenjena za izvoz. Do 2015. godine Beneton bi trebalo da zapošljava 2700 radnika, dok država za sada svako radno mesto subvencioniše sa 9000 evra.

Radovi na pogonu su završeni, upotrebna dozvola je stigla, a osim proizvodnje počeće i obuka radnika. Testiranja radnika još uvek se obavljaju, a oni koji ne prođu testove, a bivši su radnici Niteksa, preći će na socijalni program.

Podsetimo da je u maju ove godine Beneton kupio niški Niteks po ceni od 3.017.515 evra. 

Beneton grupa prisutna je u 120 zemalja širom sveta, a trenutno broji 6000 prodajnih objekata. Godišnje ova italijanska tekstilna firma proizvede oko 150 miliona odevnih premeta. United colors of Benetton, Sisley i marka Playlife spadaju u Beneton grupaciju. Godišnji promet Benetona iznosi 2 milijarde evra.