Vesti iz trgovine

metalac_bojleriU saradnji sa trgovinskim lancem Merkur, bojleri kompanije Metalac biće ponuđeni kupcima na slovenačkom tržištu. Na teritoriji Slovenije prisutno je 27 Merkurovih centara, a bojleri Metalac uvršteni su u proizvodni asortiman svakog od njih.

Tako se gornjomilanovačka fabrika našla na tržištu gde poslednjih decenija primat u prodaji ima domaći proizvođač bele tehnike, Gorenje. U Merkuru su zastupljeni svi modeli bojlera Metalac sa emajliranim i inox kazanom kao i malolitražni. Njima će u septembru biti pridodat i inox model od 8 litara, kojeg je teško naći na tržištu. 

Nakon tržišta u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Rusiji, Metalac iz Gornjeg Milanovca je preko ove saradnje dobio mogućnost da svoje proizvode plasira i na teritoriji Evropske unije.

Preduzeće Metalac a.d. organizovano je u holding sa svojih 12 zavisnih društava i to: Metalac Posuđe d.o.o, Metalac Inko d.o.o, Metalac Bojler d.o.o, Metalac Print d.o.o, Metalac Market d.o.o, Metalac-Trade d.o.o. i Proleter a.d. iz Gornjeg Milanovca, Metalac-Metalurgija a.d. iz Novog Sada, Metpor d.o.o. iz Beograda, Metrot d.o.o. iz Moskve, Metalac Market Podgorica d.o.o. iz Podgorice, Promo-Metal d.o.o. iz Zagreba.