Vesti iz trgovine

nestle_scienceNestle Health Science kupio je deo novozelandske kompanije Vital Foods, specijalizovanoj za razvijanje rešenja za gastrointestinalne probleme na bazi kivija. 

Ova akvizicija predstavlja još jednu u nizu koju je Nestle sproveo u poslednjih godinu dana. Osim kupovine dela Vital Foods-a, Nestle je obezbedio udeo i u kompanijama Vitaflo, CM&D Pharma i laboratoriji Prometeus. Na ovaj način, Nestle ostvaruje svoj strateški cilj, koji predstavlja dobijanje nove generacije prehrambenih proizvoda, baziranoj na spajanju prehrane i farmacije.

Kako se navodi u saopštenju, preko ove akvizicije Nestle Health Science dobio je mesto u upravi kompanije Vital Foods, čime se otvara prilika da Nestle Health Science stručnjaci pomognu usmeravanje budućeg razvoja proizvoda kao i komercijalnu strategiju kompanije. Inventages, kompanija koja upravlja Nestle Venture fondovima, već je niz godina investitor Vital Foodsa.

Kompanija "Vital Foods" osnovana je 1991. godine, i od tada je rezvila nekoliko inovacija u prehrambenim proizvodima u cilju njihovog zdravijeg sastava. "Kivi Kraš" i "Flo bovel helt" su, na novozelandskom tržištu, njeni najpoznatiji proizvodi.