Vesti iz trgovine
Mitros_mesaraProdaja industrije mesa "Mitros" u stečaju još nije oglašena, ali su interesovanje pokazali predstavnici nekoliko firmi iz Slovenije, Danske i Italije, koji su već obilazili fabriku i upoznali se sa njenim mogućnostima.

Najozbiljnije interesovanje da postane vlasnik te nekada značajne klanice i industrije pokazala je jedna belgijska firma čije se ime, iz razumljivih razloga, još ne saopštava, izjavio je predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata Sremska Mitrovica Stevan Romakov.


U procesu privatizacije "Mitrosa", većinski vlasnik postao je beogradski biznismen Rodoljub Drašković, ali je umesto oporavka usledio sunovrat. Proizvodnja se stalno smanjivala, da bi konačno i presahla, a broj zaposlenih je do pokretanja stečaja sa 800 pao na  ispod 200.
Novi vlasnik podelio je preduzeće na "SL Mitros" i "Takovo agrar", nad kojima se sada vodi stečajni postupak u privrednim sudovima u Beogradu i Čačku.

Sada već bivši radnici Mitrosa održali su početkom godine protestni skup u sedištu Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata, kada su izrazili nezadovoljstvo sporim tokom stečajnog postupa i želju da se što pre ponovo vrate na posao.

Izvor:  Tanjug