Vesti iz trgovine

univerexport-liman-manjaUniverexport će do kraja godine renovirati tri velika objekta u Novom Sadu, a to je deo investicija od predviđenih 5 miliona evra, koliko ovaj novosadski trgovinski lanac planira da uloži u renoviranje postojećih i otvaranje novih prodavnica.

"Reč je o tri za nas veoma bitna objekta koji su 2002. i 2003. godine bili pioniri u našoj branši i sada posle 8,9 godina poslovanja ulažemo u njih, povećavamo prodajnu površinu i opremamo novom tehnološkom opremom", izjavila je generalna direktorka Univerexporta Vesna Vučurović. Takođe će biti otvorena i dva nova maloprodajna objekta manje površine.

Pored tržišta Vojvodine na kome su prisutni, Univerexport je 2010. godine otvorio i prvi objekat u Beogradu, ali u ovoj kompaniji još nisu zainteresovani za osvajanje tržišta u drugim regionima u zemlji.

 

Osim u Novom Sadu i okolnim mestima, maloprodajni objekti Univerexporta prisutni su u Vršcu, Zrenjaninu i Bačkoj Palanci. Trgovinski lanac "Univerexporta" za sada čini 35 maloprodajnih objekata, i preko hiljadu zaposlenih u stalnom radnom odnosu. U Subotici posluje Trgopromet, zavisno preduzeće ove kompanije, a asortiman Univerexporta obogaćen je robnom markom "baš baš".